Sportplek in Overakker

Arthur van Gerven 22-09-2020

Geef jouw mening over het voorlopig ontwerp van de sportplek in Overakker. Reageren kon tot en met 26 oktober 2020.

Eind 2019 heeft een groep bewoners uit Overakker de gemeente benaderd met de vraag of er een sportplek in park Vrederust aangelegd kan worden. Om te zien of er behoefte is aan een sportplek op die locatie, heeft de Sportcontrainer, een mobiele sportplek, dit voorjaar 6 weken in het park gestaan. Dit leidde tot veel gebruikers en enthousiaste reacties uit de buurt. Daarom zijn we met bewoners aan de slag gegaan om de plannen voor een vaste sportplek verder uit te werken. Het doel was een plek, waar diverse doelgroepen met verschillende niveaus gebruik van kunnen maken. Dus de oudere bewoner, die wat lichte oefeningen doet om fit te blijven, tot de jongere sporter die sterke spierenballen wil krijgen en iedereen daar tussenin. Bewoners konden reageren op een voorlopig ontwerp. 

De sportplek in het Vrederustpark gaat gerealiseerd worden! De werkzaamheden starten naar verwachting in april. Het plan wordt aangelegd volgens het ontwerp dat hier gepresenteerd is.

Naar aanleiding van de reacties zijn de afgelopen maanden nog enkele aangedragen alternatieve locaties in de buurt bekeken. Na gesprekken met omwonenden en andere belanghebbenden is besloten dat de plek in het Vrederust de meest geschikte locatie is. Op het ontwerp  is positief gereageerd, daar zijn geen wijzigingen in gedaan.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen