Schorsmolen Binnenste Buiten

Spacevalue Spacevalue 03-12-2020

Meedenken en/of meedoen om de Schorsmolen te verbeteren. Reageren kon tot en met 4 januari 2021.

Schorsmolen grenst aan de bruisende binnenstad van Breda. Het is bovenal een woonwijk waarin bewoners aangenaam willen wonen. Er zijn een tal van plannen voor de straten aan de randen, maar nu is het tijd om ook aan de slag te gaan met de binnenkant van de wijk. Samen met Spacevalue zijn de bewoners aan de slag gegaan met het benoemen van de kansen en knelpunten. Denk bijvoorbeeld aan de ruime straatprofielen met kansen voor groen. Of als knelpunt de vele gesloten gevels. Al deze uitkomsten zijn vertaald in de drie speerpunten, waar wij ons als Schorsmolen Binnenste Buiten hard voor maken.

Vanuit de gemeente is er toegezegd dat er gestart wordt met het groene buurtjes project, vanaf 1 april start er een nieuwe medewerker die dit gaat opzetten.

‘Groene Buurtjes’ is een project waarbij bewoners samen hun wijk groener maken. Dit doen ze met ondersteuning van de Gemeente Breda. De bedoeling is dat groepen buurtgenoten die dat willen, de openbare ruimte vergroenen èn zelf gaan onderhouden. Tijdens de ‘Groene-Buurtjes-weekenden’ krijgen bewoners ook advies bij het vergroenen van de eigen tuin.

Iedereen woont graag in een mooie, groene omgeving, met veel bomen en planten. Maar groen doet nog veel meer. Het helpt tegen wateroverlast, biedt verkoeling in hete zomers, zuivert de lucht en verbetert de bodem en het grondwater. Groen verbindt en draagt bij aan de leefbaarheid van de stad.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen