Unlock Challenges 2021

Gemeente Breda 30-11-2021

Makers van Breda ging de uitdaging aan en zochten een alternatief voor standaardtribune. Creatieve Bredase bedrijven konden hiervoor een oplossing voor indienen.

De uitdaging

Op elke plek in Breda een live-voorstelling of optreden vanuit verschillende disciplines opvoeren voor een (groot en klein) publiek? Deze uitdaging zocht goede ideeën en oplossingen. Het winnende idee ontvangt €8.000.
Net als in 2020 heeft de Gemeente Breda in 2021 gevraagd tegen welke uitdagingen men aanloopt om uit de coronacrisis te komen. Theatergezelschap het zuid land heeft namens Makers van Breda gehoord gegeven aan deze oproep.

Toelichting

Hoe kun je op een relatief eenvoudige wijze op elke plek van de stad een live-voorstelling/optreden opvoeren met wisselend een groot en klein publiek? Zijn er oplossingen die een alternatief kunnen zijn voor standaard tribunes. De oplossing moest multi-inzetbaar zijn, praktisch hanteerbaar en een uitnodigende uitstraling hebben. 

Resultaat

Inmiddels is de periode gesloten en zijn met Theatergezelschap het zuid land de inzendingen doorgenomen. Helaas zat er geen ‘match’ tussen de inzendingen. De gemeente gaat in december 2021 met de indiener van de challenge in gesprek om te kijken of en zo ja hoe de gemeente ze toch verder kunnen helpen.

Heb je een vraag over de Unlock Challenges 2021, gebruik dan het contactformulier.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen