Talentencentrum

Plan Breda 29-06-2022

De Gemeente Breda ontwikkelt samen met verschillende partners een multifunctioneel sportcentrum aan de Terheijdenseweg, gericht op top- en breedtesport: het Talentencentrum. De bouw is aan de gang.

De Gemeente Breda ontwikkelt samen met verschillende partners een multifunctioneel sportcentrum aan de Terheijdenseweg, gericht op top- en breedtesport: het Talentencentrum. Hiermee wil de gemeente zoveel mogelijk talentvolle sporters, met of zonder beperking, de kans bieden zich in hun eigen regio te ontwikkelen.

Het Talentencentrum wordt een plek voor iedereen die iets met sport en bewegen heeft. Sporters uit Breda en omstreken krijgen hier de kans om zich in hun eigen regio te ontwikkelen. Een plek waar onderwijs, de buurt, talenten, verenigingen, top- en breedtesport samen komen. Elkaar ontmoeten en versterken.

Het Talentencentrum biedt ruimte aan regionale trainingscentra, individuele talenten, de opleiding Sport en Bewegen van Curio, breedtesportverenigingen en andere (sport)organisaties. Daarnaast heeft het Talentencentrum een functie als ontmoetingsplek en uitvalsbasis voor sportprofessionals.

In het Talentencentrum komt onder andere een grote sporthal met 450 zitplaatsen, een indoor atletiekaccommodatie, een krachthonk, diverse werk- en vergaderplekken, behandelruimtes en een horecagelegenheid. De buitenruimte rond het Talencentrum wordt een park met een groene en sportieve invulling. De locatie ademt straks sport en spel!

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen