Kies het beste idee voor ’t Zoet

Plan Breda 13-04-2023

De afgelopen weken hebben Bredanaars allerlei ideeën ingestuurd voor een tijdelijke invulling van het park op ’t Zoet. Een jury selecteerde twee ideeën, waarop gestemd kon worden. Eén idee kwam als winnaar uit de bus.

De afgelopen weken hebben Bredanaars allerlei ideeën ingestuurd voor een tijdelijke invulling van het park op ’t Zoet. Een jury selecteerde twee ideeën, waarop gestemd kon worden. Eén idee kwam als winnaar uit de bus.

Een door de stad gedragen, duurzaam en groen cultureel maatschappelijk initiatief in het park van ’t Zoet in de vorm van 20 ‘Suikerklontjes’. Het idee van Fenne Verhoeven van (voorheen) Bank 15 en Tim van den Burg van Bredase Bomen is door Bredanaars gekozen als beste idee voor een tijdelijke invulling van het park. De initiatiefnemers kunnen hun plan nu gaan uitvoeren, Gesteund door een bijdrage van € 7.500,- van de Gemeente Breda.

Van moestuin tot stadscamping

In totaal werden er 45 ideeën ingestuurd: van een moestuin tot een complete woonwijk met tiny houses, recreatie-, studenten- of ouderenwoningen. Een stadscamping, jachthaven, ecologische zone of circulaire paviljoens.

Criteria

Een jury bestaande uit presentator en Smaakmaker Pien Rosmalen, sociaal innovator Niels de Beer en manager Openbare Ruimte bij de Gemeente Breda Anton Lips beoordeelde alle plannen op basis van de criteria:  ‘anders dan Breda nu kent’, ‘creatief’, ‘innovatief’, ‘toekomstgericht’ en ‘sluit aan bij de toekomstvisie van ’t Zoet’.

Close call

Uiteindelijk werden twee ideeën geselecteerd: de ‘Suikerklontjes’ van Fenne Verhoeven en Tim van den Burg en het ‘Beweegpark’ van Stacy Hermans. Bredanaars konden via de website PlanBreda hun stem uitbrengen op het beste idee. Het ‘Beweegpark’ kreeg 68 stemmen en de ‘Suikerklontjes’ 87 stemmen. Het was dus een close call.

Dit zijn de Suikerklontjes

Wat de Suikerklontjes inhouden? Twintig units in de vorm van – je raadt het al – suikerklontjes, waar maatschappelijke, bijzondere en/of culturele Bredase initiatieven samen op een duurzame manier onderdak krijgen en zorgen voor levendigheid in het park.
 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen