Minder verharding aan het Heuvelplein

Plan Breda 21-06-2023

De gemeente wil Breda met Stad in het Park meer op de kaart zetten als groene metropool, de achteruitgang van de biodiversiteit terugdringen en meer water op een natuurlijke manier laten infiltreren.

Het klimaat verandert waardoor fellere regenbuien gaan vallen en de kans op wateroverlast toeneemt. Daarom is de gemeente Breda dagelijks op zoek naar locaties die vergroend kunnen worden (tegels eruit, planten erin). Verder versmallen we voetpaden waar dat kan en verwijderen we overbodige infrastructuur. Het bord bij u in de straat markeert een van deze locaties. Op deze plek vervangen we stenen door groen.  

Locatie 

Het ging om het plein dat ligt op de hoek van de Dreef en het Heuvelplein. 

Werkzaamheden 

De tegels onder de bestaande bomen zijn verwijderd. Hierna is het gazon ingezaaid. Aan de rand van het groenvak werd een haag (laurier) toegevoegd.  

Op de hoek van de Dreef en Postillonstraat verwijderden we verharding en plantten we een kleine boom (moerbei). Deze variant geeft wel bloemen maar geen vruchten. Rondom de stam is lage beplanting en een haag aangebracht.  

Op de ingesloten weergave werden de werkzaamheden toegelicht. We dragen met deze maatregelen bij aan een meer natuurvriendelijke omgeving, meer schaduw en zorgen voor een groter infiltratie oppervlak voor water. Daarnaast geven we de bestaande bomen meer groeiruimte.  

Reageren 

Via PlanBreda kon u een reactie geven op het voorstel. Dit kon tot en met 15 februari 2023. 

Update juni 2023

Dit werk is uitgevoerd. Er was maar een beperkt aantal reacties. Deze zijn persoonlijk voorzien van een reactie. De belangrijkste melder is uitgebreid meegenomen in het proces, zelfs al voorafgaand aan de PlanBreda-publicatie, tot in de uitvoeringen. Er waren geen wijzigingen in het project naar aanleiding van PlanBreda.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen