Herinrichting Ginnekenstraat

Plan Breda 02-11-2023

Sinds 2022 werken de gemeente Breda, het Ondernemersfonds Breda (SOFB) en de Vereniging Commercieel Onroerend Goed Binnenstad Breda (VCOB) aan de realisatie van de visie voor de Ginnekenstraat.

Deze straat ontwikkelt zich de komende jaren van een monofunctionele winkelstraat naar een vitale en levendige as die het hart van de binnenstad met zuid verbindt. Van een ‘place to buy’ naar een ‘place to be’.  

Update 31 oktober 2023

De reactietermijn is voorbij. We hebben éen reactie ontvangen op het plan en zijn inmiddels in gesprek met de Blind Walls Gallery. We gaan nu verder met de uitwerking van de plannen. Het plan is om begin volgend jaar als eerste de boom- en plantenbakken en het zitmeubilair begin te plaatsen, gevolgd door het vervangen van de huidige openbare verlichting (ledverlichting). De groeninvulling van de stegen en de aanplant van nog meer blauwe regens in de straat volgt op een later moment in 2024. De subsidieregeling voor het verfraaien van de gevels (Schoon je gevel op) loopt inmiddels.

Eerste zichtbare stappen gezet 

Misschien is je al opgevallen dat de straat stapsgewijs vergroent. Samen met pandeigenaren en ondernemers hebben we rode jasmijn en blauwe regens in de straat en in de stegen aan weerszijden van de straat geplant. We willen dit verder uitbreiden in de straat en de aangrenzende stegen. Dit is een eerste stap in de realisatie van de visie. 

Toelichting plannen 

Op woensdag 13 september kon je in het recent opgeknapte pand van Ginnekenstraat 88 (tegenover de Stallingstraat) het ontwerp zien voor de openbare ruimte. Het ontwerp voorziet in het toevoegen van zitelementen en meer groen. Daarnaast gaven we informatie over de subsidieregeling voor het verfraaien van gevels (Schoon je gevel op). Informatie over deze regeling is te vinden via www.breda.nl/subsidie-schoon-je-gevel-op. En je kon met ons in gesprek over initiatieven om de Ginnekenstraat aantrekkelijker te maken.  

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen