Magnoliastraat

Gemeente Breda 27-06-2018
2290 keer bekeken 6 reacties

Het definitieve plan is bekend.

Definitief ontwerp

Bij het definitieve ontwerp van de Magnoliastraat is zorgvuldig gekeken naar het aantal parkeerplaatsen. In vergelijking met het eerste ontwerp is de oppervlakte groen verminderd om extra ruimte te bieden voor parkeren. Wel is geprobeerd de straat een groene uitstraling te geven door parkeren af te wisselen met af en toe een (kleine) boom. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Ilona Goos - Projectmanager gemeente Breda

24-07-18 om 8:06

@Jessica Mol
De parkeerplaatsen krijgen een normale lengte, zodat er goed in- en uit kan worden gereden. Er wordt bij de plantkeuze (groeivorm en -hoogte) rekening gehouden met de afstand tot de woningen. De parkeerplaatsen krijgen een standaard lengte, welke landelijk word toegepast. Deze lengte biedt plaats voor elke auto.

Ilona Goos - Projectmanager gemeente Breda

24-07-18 om 8:06

@Yara Van Hooijdonk
We gaan kijken of we het aantal parkeerplaatsen in de Magnoliastraat verder kunnen optimaliseren.

Ilona Goos - Projectmanager gemeente Breda

24-07-18 om 8:06

@Maaike Luiten
Bedankt voor de reactie namens jullie blok woningen. We begrijpen uw zorgen over het aantal parkeerplaatsen in dit deel van de Magnoliastraat. We komen bij u terug met een aangepast inrichtingsvoorstel.

Jessica Mol

08-07-18 om 10:11

Geachte heer of mevr,
Naar aanleiding van de plannen ben ik het inderdaad eens dat er niet is gekeken naar het parkeerprobleem,en er parkeervakken wegvallen bij het medisch centrum mogen wij als bewoners niet parkeren. Daarbij komt er bij ons aan de voorzijde bij de bewoners zonder voortuin om de 2 huizen een boom voor de deur. Ik snap dat er meer groen in de wijk moet komen maar ik wil echt geen boom voor mijn deur hebben. Ik heb al geen voortuin en dan een boom met omheining en dan moeilijk parkeren want niet iedereen heeft tegenwoordig een kleine auto laten we dat voor op stellen. Dus tussen de bomen parkeren is niet prettig en daarbij de overlast die we daarvan krijgen in onze goot voor. Die we niet kunnen verwijderen en er kan geen steiger staan als ik mijn huis aan de voorkant geschilderd wilt hebben. Dus bij mijn voor wil ik absoluut geen boom daar heb ik bezwaar tegen. Gr

Yara Van Hooijdonk

05-07-18 om 20:09

Wij hebben nu al erg veel problemen met parkeren in de magnoliastraat.
Vaak moet ik mij auto 3 straat en verderop weg zetten. Als er nu nog meer parkeer plaatsen weg worden gehaalt kan ik drek mijn auto nooit meer in mijn eigende straat zetten.
Wij zouden juist graag willen zien dat er meer parkeer plekken komen in de straat. Dan dat ze weg gehaalt worden. Want dan word het een nog groter probleem.
Gr

Maaike Luiten

04-07-18 om 20:12

Geachte heer/of mevrouw,
Naar aanleiding van de presentatie van de plannen in de omgeving van de Acaciastraat, sturen wij u deze reactie.
De bewoners van de Magnoliastraat, nummer 47 tot en met 57, zien geen goede oplossing in het huidige gepresenteerde plan. In dit plan worden er 3 parkeerplaatsen vervangen door een groenstrook en nog 5 andere plaatsen (die officieel geen parkeerplaats zijn, maar wel als zodanig worden gebruikt) zullen ook niet meer geschikt zijn om de auto te parkeren.
Dit komt neer op een reductie van 8 plaatsen op/rondom het kruispunt met de Lariksstraat.

Deze kruising wordt tevens gebruikt door bewoners verderop in de Magnoliastraat, het deel dat niet wordt aangepakt (en er dus geen parkeerplaatsen bij krijgt).
De gepresenteerde plannen laten een uitbreiding van parkeerplaatsen zien, op plaatsen die niet in de buurt zijn van deze kruising. Het parkeerprobleem dat er nu al is, wordt ons inziens alleen maar groter en gaat verschuiven.
Er is weinig uitwijkmogelijkheid voor ons, aangezien wij grenzen aan een parkeergarage, een bedrijfje en de medisch centrum. Dit maakt dat wij alleen nog verderop in de straat kunnen parkeren (in het gedeelte dan nu al bij ons parkeert), of tegenover de garage. Echter worden daar niet voldoende plaatsen gerealiseerd om die 8 plaatsen te vervangen.
Tot slot dreigt het gevaar van verplaatsing van de honden uitlaatplaats, aangezien deze nu niet is opgenomen in het huidige plan (maar overigens deze elders in de wijk wel al is gesloten).
Ondanks dat groen ons aan het hart gaat, weegt voor ons het belang om de auto in de buurt van het huis te kunnen parkeren zwaarder.
We zouden graag willen dat het plan herzien wordt en denken hier graag over mee.

Met vriendelijke groet,
mede namens de bewoners van de Magnoliastraat 47 tot en met 57,

Nummer 53: Camillo Galli & Maaike Luiten-Galli (contactpersoon)

Cookie-instellingen