Lavendelstraat

Gemeente Breda 27-06-2018
1869 keer bekeken 8 reacties

Het definitieve plan is bekend.

Definitief ontwerp

De plantvakken in de Lariksstraat krijgen een robuuste en dichte onderbeplanting, zodat honden hier niet in kunnen. Ook komt er een snelheidsdrempel halverwege de straat. Op de kruising met de Acaciastraat zijn op het trottoir paaltjes toegevoegd om het afsnijden van de bocht door auto’s tegen te gaan.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Ilona Goos - Projectmanager gemeente Breda

24-07-18 om 8:09

@Nick S
Dankjewel Nick.

Ilona Goos - Projectmanager gemeente Breda

24-07-18 om 8:09

@Miranda Hoff
Bedankt voor je leuke reacties en het meedenken op de plannen Miranda!

Ilona Goos - Projectmanager gemeente Breda

24-07-18 om 8:09

@Laura Van Dravik, @Robert-Jan de Klerk, @Sanneke de Bont
Bedankt voor jullie reacties.

We gaan kijken of we het aantal parkeerplaatsen in de Lavendelstraat en Acaciastraat nog kunnen optimaliseren.

Om het sluipverkeer en de snelheid in de straat tegen te gaan worden er in het inrichtingsplan enkele snelheidsremmers aangebracht in de vorm van kruispuntplateau’s.

Sanneke de Bont

12-07-18 om 11:03

Zoals mijn buren Laura van Dravik en Robert-Jan de Klerk al aangeven is het een behoorlijk probleem om de auto enigszins in de buurt kwijt te kunnen. Veel van de parkeerhaventjes in onze straat worden gebruikt door bewoners uit de Acaciastraat, waardoor onze auto's vaak ook weer in andere straten geparkeerd moeten worden. En dat terwijl veel van onze straatbewoners maar 1 auto per adres hebben... Meer groen in de straat is fijn, maar hopelijk gaat dit niet ten koste van de nu toch al beperkte parkeerplaatsen.
Drempels of juist de beplanting als snelheidsbeperker in de straat zouden ook wat mij betreft een goede verbetering zijn. Er wordt toch vaak hard gereden, ook al is de Lavendelstraat geen doorgaande weg. Ik houd iedere keer opnieuw mijn hart vast als mijn drie jongens buiten spelen...

Robert-Jan de Klerk

12-07-18 om 10:39

Het plan ziet er erg netjes uit maar ik ben van mening dat er wel problemen bij komen.
De boomvakken nemen de plaats in van parkeerplaatsen terwijl deze toch al zo beperkt zijn. Mede doordat bewoners van de acaciastraat de parkeerplaatsen in de lavendelstraat gebruiken. Zoals al vermeld wordt er vaak hard gereden door de straat en zou ik liever snelheidsbeperkende maatregelen in de straat zien. Meerdere verkeersdrempels of hoge plantenbakken die wegversmallingen creëren zou misschien een kleurig idee zijn.

Nick S

11-07-18 om 14:09

We vinden het een erg mooi plan en denken dat het de uitstraling van onze straat en wijk zeker ten goede komt. Wel hopen we dat het lage groen en de struiken groenblijvend zijn in de winter.

Miranda Hoff

10-07-18 om 9:57

Reuze blij ben ik met zoveel meer groen in onze wijk! Veel steen wordt zo heet in de zomer. Ook trekken mooie bloemen en beplanting, zoals vlinderstuiken en hortentia's, maar ook krenteboompjes, vlieren en hazelaars vele vogeltjes en vlinders aan. Ik kijk er nu al helemaal naar uit! Al dat getjilp en gefladder!
Als jullie nieuwe bestrating leggen, willen jullie dit dan in een lichte kleur doen. Bijvoorbeeld geel of rood gebakken, maar geen grijs of zwart, dat is zo somber en trekt zoveel warmte aan. Lichte bestating is lekker vrolijk en een beetje zuiderlijk-mediteranees!
Wat vinden jullie ervan om in plaats van alleen een strook gras met bomen, ook bloemen erin te zetten of zaaien? Dat weerhoudt een hondebezitter misschien wel? Want wie laat zijn drollen nu gaan over een prachtig bloemenveldje?
Iedere dag lopen er hordes jongeren door de straat. Dat is natuurlijk geen probleem. Maar hun zakjes en blikjes afval eigenlijk wel. Is het een ideetje om daarvoor op de hoeken twee vuilnisbakken te plaatsen in de groenstookjes? Enne... bloemen nodigen ook daar uit om het mooi en vrolijk te houden, toch!?!

Laura Van Dravik

05-07-18 om 17:00

Beste gemeente,
Aan onze zijde van de straat is parkeren vaak een probleem. Gezinnen hebben meerdere auto's en de ruimte is zeer beperkt. De parkeerhavens/insteek worden vaak gebruikt door de flatbewoners van de acaciastraat. Groen is er aan onze zijde (oneven zijde) volop door de beplanting die is aangebracht in de voortuinen. Daar staan op diverse adressen al bomen. Ons voorstel zou zijn om dit plan te herzien in verband met parkeerproblemen. Liever zouden wij zien dat er iets wordt gedaan aan de verkeersveiligheid. Met slechts een zijstraat en gezien wij parallel aan de tuinzgtlaan liggen wordt onze straat veelvuldig gebruikt als sluiproute en wordt daarbij erg hard gereden. Dit zorgt ervoor dat de kinderen in onze straat niet veilig buiten kunnen spelen.

Cookie-instellingen