Oleanderstraat

Gemeente Breda 27-06-2018
3177 keer bekeken 19 reacties

Het definitieve plan is bekend.

Definitief ontwerp

In de Oleanderstaat is na de vorige bijeenkomst vooral gekeken naar de positie van de lantarenpalen. Net als nu, staan de lantarenpalen straks weer op de scheiding tussen 2 woningen. Ook is het hofje aan het ontwerp toegevoegd. De ondergrondse containers staan weer op de oorspronkelijke locatie, op de hoek met de Lariksstraat.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Ilona Goos - Projectmanager gemeente Breda

03-10-18 om 18:03

@Patricia Marijnissen-Boot
Goedenavond Patricia,

Deze week krijgen u en de andere bewoners van het pleintje Oleanderstraat een brief in de bus. Op dinsdag 16 oktober ben ik samen met mijn collega Wiet Kerkhoven om 17.00 op het pleintje. We verzamelen op de kop van het pleintje, bij de kliko-verzamelplaats. We kunnen dan de mogelijkheden voor de groenvakken van de Oleanderstraat bespreken. En welke optie jullie voorkeur heeft.

Het zelf onderhouden van de groenvakken is overigens niet iets dat moet. Dit is een afspraak die de gemeente en bewoners kunnen maken. Op veel plekken in de stad gebeurt dit al. Bewoners kunnen zo bijvoorbeeld een stukje ‘luxer’ groen creëeren in de straat. Op www.breda.nl/wijkdeal kun je hierover meer informatie vinden.

Hopelijk tot dinsdag 16 oktober.

Vriendelijke groet,
Ilona

Patricia Marijnissen-Boot

27-09-18 om 12:11

Beste Ilona, je hebt die avond alleen tegen mij gezegd dat er door de wijkbeheerder met ons contact zal worden opgenomen voor aanpak van het pleintje. Over het feit dat wij zelf sierheesters zouden moeten onderhouden is mij niets verteld. Wellicht dat je dit tegen Johan hebt gezegd maar mij zegt het helemaal niets. Waarom moeten wij die zelf onderhouden? Betalen wij ook niet onze belasting voor het bijhouden van het groen in onze wijk waaronder ons pleintje valt? Heel erg raar! Als er dus hoge beplanting zou komen net als de rest van de straat wordt het wel bijgehouden en als er sierheesters komen niet? Dit is letterlijk meten met twee maten! Ik ben hier absoluut niet over te spreken. Sowieso niet over hoe ons pleintje in dit hele project wordt genegeerd.

Ilona Goos - Projectmanager gemeente Breda

25-09-18 om 13:21

@Ton Van Zundert
Goedemiddag Ton en Netty,
Bedankt voor jullie reactie hier en via Melddesk.
Jullie mindervalideparkeerplaats hebben we in het plan opgenomen.
De lichtmasten waren nu op de overgang tussen de parkeervakken ingetekend. We gaan dit voor het gehele plan nog een keer kritisch bekijken. Daarbij proberen we de lichtmasten zo te plaatsen dat hiervan zo min mogelijk lichthinder in de woningen is.
De boom op de kruising van de Oleanderstraat naar het pleintje komt op verzoek te vervallen.

Ilona Goos - Projectmanager gemeente Breda

25-09-18 om 13:20

@Johan Evers, @Patricia Marijnissen-Boot
Hallo Johan en Patricia,

Op de bewonersavond heb ik met jullie beiden gesproken. De aanleiding voor het aanpakken van de straten rondom het pleintje is de benodigde rioolvervanging in dit gebied. Op jullie pleintje is dat natuurlijk nog niet aan de orde, omdat dit niet uit het jaar 1962, maar uit het jaar 2000 komt. Maar, dat wil niet zeggen dat we helemaal niks willen en gaan doen.

Op de bewonersavond heb ik met jullie beiden de afspraak gemaakt dat jullie met de andere bewoners van het pleintje zouden bespreken wat jullie willen met de groenvakken. Dit zouden jullie aan mij terugkoppelen. Johan, mijn telefoonnummer heb ik hiervoor nog in je telefoon opgeslagen.
De opties die we hebben besproken zijn: 1) haagblokken net zoals in de rest van het plan, 2) sierheesters die jullie dan zelf moeten onderhouden en 3) laten zoals het nu is, zodat de kinderen hier kunnen spelen.

De huidige inrichting van het laatste groenvak maakt dat deze nu als snelle doorsteek richting de Acaciastraat wordt gebruikt. Ook spoelt de grond hier bij een regenbui weg richting het steegje. Mijn collega is ermee bezig om deze problemen voorafgaand aan de realisatie van het project Acaciastraat en omgeving al op te lossen.

Tot slot de zorg voor een wijziging in het gebruik van het aantal parkeerplaatsen.
In de Acaciastraat wordt in de huidige situatie aan weerszijden van de weg half op het trottoir geparkeerd. Diverse bewoners van de drive in woningen parkeren inderdaad de tweede auto voor de oprit. Het parkeren op het trottoir wordt op dit moment gedoogd, omdat er anders een parkeerprobleem ontstaat. Het huidige parkeergebruik voor de opritten kunnen we echter niet formaliseren. De parkeerplaatsen zouden in dat geval namelijk de toegang tot de opritten blokkeren. Daarom hebben we in de inrichtingsplannen nu parkeerplaatsen aan de zijde van de appartementen opgenomen.
Mogelijk dat door de wijziging in de inrichting het parkeergedrag iets wijzigt. Wij gaan er niet op sturen wie waar parkeert. Wel hebben we in het plan ruim voldoende parkeergelegenheid opgenomen. Bij de aanpassing van de inrichtingsplannen hebben we in de Acaciastraat zelf daarnaast nog 2 extra parkeerplaatsen toegevoegd.

Het groen op de klikoplaats wordt nog aangepast. In ieder geval zorgen we voor voldoende ruimte is voor de kliko's.

Patricia Marijnissen-Boot

17-09-18 om 23:05

Tijdens de infoavond 11 september werd gezegd dat mensen van het hofje deze graag als speelplaats zien voor kinderen. Nu ik kan u vertellen dat we dit absoluut niet willen. Kinderen mogen er best een rondje fietsen en af en toe met een bal spelen maar op dit moment wordt het voornamelijk gebruikt als speelplaats voor kinderen uit andere straten. En daar hebben wij dan weer last van. Ik zeg tegen mijn kind dat hij er best even mag spelen maar niemand tot overlast mag zijn. En ik kan hem in de gaten houden omdat ik aan het pleintje woon en hem corrigeren als dat nodig is. Echter de kinderen uit andere straten worden niet door hun ouders gecontroleerd met als gevolg dat ze ons tot overlast zijn en al hun zooi bij ons achterlaten. Dat is niet de bedoeling. Er staan op en om het hofje auto's geparkeerd dus een speelplein is het niet en willen we ook niet dat het dat wordt.

Patricia Marijnissen-Boot

17-09-18 om 22:58

Ik woon ook op het hofje Oleanderstraat (even nummers). Ik reageer namens mijn buurvrouw onszelf. Wij vinden het nogmaals vreemd dat dit hofje niet in het gehele plan wordt meegenomen maar dat dit "apart" wordt behandeld via de wijkbeheerder. Ook wij maken deel uit van de Oleanderstraat. En ook wij betalen belastinggeld om onze straat mooi te houden. Nu wordt de hele wijk om ons heen netjes gemaakt en wij moeten maar afwachten wat we krijgen. Er staan 3 bomen op het hofje die nu al veelvuldig als hondenuitlaatplaats worden gebruikt. Als de hele wijk hoge beplanting krijgt en wij niet wordt deze overlast alleen maar erger. Daarnaast verwachten wij veel parkeer overlast van de mensen van de hoge huizen aan de Acaciastraat na de aanpassingen aldaar. Op ons hofje zijn 10 woningen en 10 parkeerplaatsen. Als andere straten hier ook gaan parkeren dan zal het een onoverzichtelijke gevaarlijke situatie opleveren voor alle voetgangers die gebruik maken van de doorloop via ons hofje naar het winkelcentrum en voor de kinderen die daar wonen. Wij willen ook geen bankjes oid want dit creëert een hangplek voor jeugd. Wij willen om de bomen ook hoge beplanting om hondenoverlast te voorkomen. Daarnaast vind ik een boom op de klikoplaats onlogisch want dan kunnen daar nooit alle kliko's staan die daar zouden moeten komen te staan. Extra bomen zijn niet nodig naar mijn mening. De Oleanderstraat heeft al veel groen en in de herfst daar ook al de nodige overlast van. Daarnaast wordt het nu heel slecht onderhouden dus als er nog meer groen komt is er nog meer groen dat slecht onderhouden wordt. Parkeerplaatsen i.p.v. het groen zijn harder nodig. Al met al schort er in mijn ogen nog het nodige aan dit plan. Wij zitten om ons heen lang in de "zooi" maar plukken daar absoluut niet de vruchten van. Straks mooie bestrating overal om ons heen behalve op het hofje. Heel vreemd en eigenlijk belachelijk.

Ton Van Zundert

16-09-18 om 14:47

Beste Ilona
Hierbij mijn reactie over het plan Oleanderstraat
Afgelopen dinsdag 11 september zijn wij bij de informatie avond geweest daar viel mij op dat de lantaarnpaal recht voor mijn raam komt te staan (nr 31)dit hebben wij ook aan je gemeld dus deze moet op het zelfde plaats blijven zoals hij nu staat verder over het plan aan de over zijden van mijn huis komt een boom op de containerplaats dit lijkt mij wel heel erg druk er staan immers al bomen op het hofje wat eigenlijk geen hofje is maar gewoon oleanderstraat is en wat met het onderhoud van al dit extra groen
Er staan al negen bomen in de straat
Met vriendelijke groet Ton en Netty van oleanderstraat 31

Johan Evers

14-09-18 om 21:53

Hoi,
Ik heb op 11-09-2018 de informatiestand bezocht over het plan acaciastraat en omgeving.
Dit plan ziet er mooi uit,maar tot mijn verbazing wordt het hofje oleanderstraat 2-20 niet meegenomen in dit plan.
Dit is volgens mij een gemiste kans om de buurt te verfraaien,de groenvoorziening op dit hofje ziet er niet uit.
Er wordt al minstens een jaar geen onderhoud gedaan wat tot gevolg is dat dit (groen)een hondenuitlaatplaats is geworden.
Ook het (groen) talud naar de doorgang van de acaciastraat wordt door (brom) fietsers gebruikt,en levert gevaarlijke situaties op.
Dat er bewoners zijn die het verdwenen groen een fijne speelplaats voor kinderen vinden is niet van toepassing voor bewoners van het hofje.
Misschien wel van bewoners van omliggende straten,maar dit moet niet ten koste gaan van de groenvoorziening van het hofje.
Met vriendelijke groet,
Johan Evers


Ilona Goos - Projectmanager gemeente Breda

24-07-18 om 8:08

@Rene de Hoon
Dankjewel voor je reactie Rene. We nemen uw tips en opmerkingen mee in de aanpassing van de inrichtingsplannen. U geeft aan dat u zich zorgen maakt over het onderhoud van de nieuwe beplanting en de bereikbaarheid/uitzicht van uw zijraam. Uiteraard zullen we er voor zorgen dat uw raam bereikbaar blijft en dat u uw poort kunt blijven gebruiken als toegang tot uw tuin. De boom komt overigens niet recht voor uw raam te staan. Het bladerdek zal door de verkeersbewegingen ook hoger zijn. U kunt onder de kroon doorkijken vanaf uw raam. Het onderhoud is een punt van aandacht, dit hebben we ook van uw buurtbewoners te horen gekregen. U geeft ook aan dat u zich zorgen maakt over het kunnen uitdraaien van uw garage en de materialisatie van uw oprit. We zullen rekening houden met de manouvreerruimte die nodig is om met de auto in en uit uw garage te rijden zonder gehinderd te worden door geparkeerde auto's. We gaan op zoek naar een betrating die praktischer is in het gebruik. Laden en lossen op deze plek zal mogelijk zijn. In het incidentele geval dat er een auto tijdelijk langs de band op de rijweg wordt geparkeerd zal het overige verkeer nog kunnen passeren.

Ilona Goos - Projectmanager gemeente Breda

24-07-18 om 8:07

@Patricia Marijnissen-Boot
Bedankt voor het meedenken Patricia. Ik ga kijken wat we kunnen doen met de ruimte onder de bomen op het plein Oleanderstraat.

We kunnen niet voorkomen dat het parkeergedrag van bewoners in de toekomst veranderd. En het huidige parkeergebruik op de Acaciastraat, parkerenop het trottoir en voor opritten, kunnen we niet formaliseren. We gaan nog wel kijken om het aantal parkeervakken nog wat te optimaliseren. Ter hoogte van de huisnummers 89 t/m 127 is het niet mogelijk om parkeerplaatsen aan te leggen, omdat deze de toegang tot de oprit zullen blokkeren.

Ilona Goos - Projectmanager gemeente Breda

24-07-18 om 8:07

@Remy De Klerk
Dankjewel voor je reactie Remy.
Helaas kunnen we op deze locatie de aanbiedt plaats voor de kliko’s niet wijzigen. De ruimte hiervoor is al behoorlijk schaars en we hebben deze ruimte echt nodig.

Ilona Goos - Projectmanager gemeente Breda

24-07-18 om 8:07

@Ton van Zundert
Een hele terechte opmerking Ton. De mindervalidenparkeerplaatsen gaan we in de nieuwe inrichtingsplannen opnemen.
Als ik u goed begrijp maakt u zich ook zorgen over de invloed van de te planten bomen op de directe omgeving. Als we bomen planten (aanleggen) dan zorgen we dat we een geschikte ondergrondse groeiruimte aanleggen. Door deze speciaal ingerichte groeiruimte en de keuze om kleine bomen te planten, zijn er geen toekomstige problemen met betrekking tot wortelschade aan woningen/kabels en leidingen en instabiliteit van de nieuwe bomen. Ook kan door deze speciaal ingerichte groeiruimte de ingetekende locatie van de bomen worden aangehouden. Helaas kent de gemeente geen door u genoemde 'planschadeovereenkomst', echter zijn wij als eigenaar wel verantwoordelijk voor de openbare ruimte. Hierdoor zullen wij geen moedwillige ingrepen in deze openbare ruimte doen welke in de toekomst schade aan private eigendommen zullen veroorzaken.

Hoewel de inrichting uit het voorstel de maximaal gemeten parkeerbezetting dekte nemen we de gedeelde zorgen wel mee in de aanpassing van de plannen. We kijken daarbij ook naar de parkeerdruk op specifieke locaties en naar de mindervalidenparkeerplaatsen in de wijk.

Rene de Hoon

11-07-18 om 19:43

Op zich een mooi plan. Wij wonen in de Kamperfoeliestraat op nr.26 op de hoek van de Oleanderstraat. De haag langs ons huis is beter dan het illegale poepveld wat het nu is. In het verleden hebben hier ook struiken gestaan maar dit werd meer gebruikt als afvalveld. Onderhoud van die haag e.d. is dus wel erg belangrijk. Misschien een idee om verspreid in de wijk afvalbakken te plaatsen. Verder kan het niet de bedoeling zijn dat deze haag tegen ons huis aan komt te staan. We hebben een zijraam daar en dat moet ook bereikbaar blijven. Dit zou kunnen door een tegelpad. We hebben al schade van de wortels van de bomen die er hebben gestaan en zouden graag zien dat er ruimte tussen de haag en de bebouwing komt. Ook staat er volgens de plannen een boom voor het zijraam, weg uitzicht. En staat er een boom precies voor de poort, dus geen toegang meer. Graag wat tegels zodat we er met de fiets in en uit kunnen. De inrit van de garage is slecht op en af te rijden als er een parkeerhaven precies naast deze wordt gemaakt. Je kunt dan helemaal je draai niet meer maken, dit is nu al lastig. Verder zou het prettig zijn als de bestrating van de inrit d.m.v. bijvoorbeeld stoeptegels word verhard. Dit geeft veel minder onkruid en is makkelijker schoon te krijgen bij winterse taferelen. De inritten en tussenliggende aanbiedplaats voor kliko's wordt ook regelmatig gebruikt door de bewoners om te laden en lossen, soms voor wat langere tijd. Graag genoeg ruimte om daar een auto te kunnen plaatsen zonder dat deze op straat staat.

Miranda Hoff

10-07-18 om 9:38

Wat supertof om jullie nieuwe plannen te zien! Het ziet er heel mooi uit. Ik ben heel erg blij met al dat groen. Ik geniet van de vogeltjes die fluiten en in de bomen hun plekjes kunnen vinden. Wat geweldig dat jullie ook van die mooie onderbegroeiing hebben getekend! Vlinderstruiken trekken vlinders aan en dat lijkt me echt heel leuk! Ook de hortentia's rondom de bomen geven zoveel kleur! het maakt de buurt echt mooier. Maar ik ben wel een beetje bang voor teveel gras. Een aantal hondenbezitters neemt daar graag gebruik van. Maar als je er leuke bloemen plant of zaait, dan neemt die schoonheid de uitnodiging tot poepen misschien wel weg?

Patricia Marijnissen-Boot

09-07-18 om 13:49

Ik woon op het plein Oleanderstraat (huisnummers 2-20). Zoals een andere bewoner van ons plein al aangeeft wordt dit helemaal niet betrokken in de nieuwe plannen. Dat betekent dat straks alles nieuw en netjes is en ons plein daarbij achterblijft. Daarnaast wordt het groen om de bomen heen nu vaak als hondenuitlaatplaats gebruikt. Door net als in de rest van de straat hoge begroeiing te plaatsen kun je dit tegengaan. Of je zou hier een paar extra parkeerplaatsen kunnen creëren door de bomen te laten staan maar het groen eromheen door te straten als parkeerruimte. Door de parkeerplaatsen voor de flat te maken gaan de mensen van de flatwoningen (Maisonnettes) waarschijnlijk voor hun woning parkeren terwijl ze nu achter de flat parkeren. Het gevolg is dat de mensen van de hoge rode huizen aan de Acaciastraat (tegenover de Maisonnettes) op ons plein gaan parkeren. Want allemaal hebben ze 2 auto's of zelfs meer per woning. Wij hebben op ons plein 10 parkeerplaatsen voor 10 woningen. Die nu al veel te vaak gebruikt worden door mensen uit de Acaciastraat. Dit kan voorkomen worden door of hier een eigen terrein van te maken of aan te geven dat die parkeerplaatsen bestemd zijn voor de woningen nummers 2-20. Ik hoop echt dat hier goed over nagedacht wordt want anders krijg je op dit plein gevaarlijke en onoverzichtelijke parkeersituaties.

Remy De Klerk

07-07-18 om 13:04

Hoi
Vind het een heel mooi plan,en de Oleanderstraat zal er zeker mooier en beter van worden.
Heb de tekening ingezien,ben zelf de bewoner van Oleanderstraat 33,en woon recht tegenover de aanbiedplaats van de kliko’s.
Deze ruimte word nu vooral gebruikt als voetbalveld en hangplek.
Op de tekening zie ik dat die ruimte niet veel veranderd.
De laatste jaren zijn er door mij zelf en andere bewoners van de Oleanderstraat,veel klachten geweest.
Zowel naar de gemeente breda,als de wijkagent.
Het zou heel fijn zijn,als er van die ruimte iets gerealiseerd zou kunnen worden.
Zodat het voetbal probleem,opgelost zou kunnen worden.
Tot groot genoegen van vele bewoners.
Geen ballen meer op de ramen en auto’s.
Hoop u voldoende geïnformeerd te hebben.
Hoor graag een reactie.
Mvgr Remy de klerk

Ton Van Zundert

06-07-18 om 16:08

Naar aanleiding van herinrichting Oleanderstraat
Het plan is om meer groen te plaatsen waaronder aan de zijde van de huizen.
Er is hier geen rekening gehouden met invalide parkeer plaatsen en ook niet met bestaande buiten verlichting
Daarbij bomen geven ook nogal wat overlast door blad of naald verlies en in de zomer maanden aan insecten zoals muggen bijen en hommels
En wie gaat het onderhouden want er word nu al geen tot slecht onderhout gepleegd op groen en wegen
Kan ik een planschadeovereenkomst van de gemeente Breda krijgen voor vervolgschaden van het plaatsen van deze bomen
Wortels laten zich echt niet tegen houden door wat dan ook ?
Bomen met laag groen er om heen deze zouden worden geplaatst met of in speciale bakken?
i.v.m. lijdingen en riool hebben jullie er rekening mee gehouden dat als je een boom welk soort dan ook inpak om de wortels tegen te houden dit moet gebeuren met in acht nemen een afstand van tweemeter van de boom moet worden geplaatst i.v.m. potvorming van de wortels van de boom als deze afstand niet word aangehouden is de kans groot dat deze bomen bij de eerste de beste windvlaag omver worden geblazen met alle gevolgen van dien
ook treken bomen de eerste twee a drie jaar heel veel grondwater uit de omgeving om zich daarna goed te echten in de grond dus conclusie als de stoep 1.80 m wordt de lijdingen op 1m uit de gevel daar komt dan het materiaal oom de wortels tegen te gaan 2.m erbij is 3.80 van de gevels dus zouden de bomen midden op de rijbaan komen daarbij liggen er in deze rijbaan ook nog lijdingen en na het vervangen een dubbel riool dus het kan eigenlijk niet om hier bomen te plaatsen verder is mij advies het bestaande groen te vervangen of beter te onderhoud

Ilona Goos - Projectmanager gemeente Breda

05-07-18 om 9:12

Beste Johan. Als u het pdf-bestand onder 'Toegevoegde bestanden' download kunt u de poster voor de Oleanderstraat bekijken. Op deze poster zijn een bovenaanzicht, dwarsprofiel en een aantal 3D-beelden te zien.

Johan Evers

04-07-18 om 22:50

ik mis nog de invulling ter hoogte van Oleanderstraat nr.2 tot en met nr.20

Cookie-instellingen