Submenu

Onderzoek haalbaarheid herontwikkeling Steenakker Noord

De gemeente is gestart met een haalbaarheidsonderzoek naar de herontwikkeling van het gebied Steenakker Noord als een van de locaties voor een toekomstig bedrijventerrein. Dat volgt uit de Omgevingsvisie Breda 2040. Daarin wordt ook de inpassing van een nieuwe ontsluiting vanaf de Noordelijke Rondweg meegenomen.

Steenakker Noord

Het te ontwikkelen terrein van Steenakker Noord is ongeveer 12 hectare groot en grotendeels grondeigendom van gemeente Breda. De centrale vraag is hoe de nieuwe werkfunctie in het gebied kan worden ingepast met zoveel mogelijk respect voor het bestaande groene cultuurlandschap en de omgeving. De voorlopige contour van het projectgebied kunt u zien op het kaartje op deze website.  

Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheid voor een betere ontsluiting van de Haagse Beemden voor verkeer komend vanaf de A16 om zo de doorstroming op de noordelijke rondweg te verbeteren, rekening houdend met de verkeersveiligheid en ontsluiting van de woonwijken rondom Steenakker Noord.

Onderzoeken

Er vinden op dit moment voorbereidend veldonderzoek plaats op het terrein, zoals archeologisch onderzoek. Deze en andere onderzoeken zijn nodig om de kaders voor de herontwikkeling in beeld te krijgen.

Meedenken

Wij willen u graag betrekken bij de uitwerking van de plannen. We hebben op 5 juni een inloopavond georganiseerd om omwonenden bij te praten over de stand van zaken van het project. U vindt de presentatie na de inloopavond onderaan deze pagina. We organiseren later dit jaar nog een of enkele inhoudelijke sessies om door te praten over de inrichting van het terrein en de ontsluiting van het verkeer. Wilt u over de invulling van de plannen meepraten? Neem dan voor de zomer contact op met projectleider Peter van Zantvoort via pjh.van.zantvoort@breda.nl of via 14076.

Globale planning

  • 2024: Uitvoeren veldonderzoeken (beschermde diersoorten, bodemonderzoek, etc.)
  • Najaar 2024: Gesprekken met omwonenden in het kader van participatie.
  • Dec 2024: Informatieavond over uitkomsten participatietraject.
  • Dec 2024: Besluit door college B&W over haalbaarheid van het plan.

Bij positief besluit B&W:

  • 2025: Ontwerp-omgevingsplan ter inzage leggen (mogelijkheid indienen zienswijze).
  • 2025: Vaststellen omgevingsplan door de gemeenteraad (inspreekrecht).
  • 2026: Beroepstermijn van 6 weken bij de Raad van State.
  • 2026: Omgevingsplan onherroepelijk en start bouwrijp maken van het gebied.
  • Vanaf 2027: Eerste bedrijven vestigen zich in het gebied.
0 bestanden geselecteerd: 
Cookie-instellingen