Submenu

Schetsontwerp Omegaplein en omgeving

Het Omegaplein en omgeving worden opnieuw ingericht. Aanleiding is de vervanging van het riool op het Omegaplein, (het gevoel van) sociale onveiligheid en de verslechterde toegankelijkheid door de wortelopdruk van een aantal bomen.

Tijdens een bewonersbijeenkomst in 2021 heeft de gemeente buurtbewoners gesproken en ideeën en wensen opgehaald. Deze hebben we, zo veel als mogelijk, verwerkt in een eerste ontwerp. Dit schetsontwerp is nu gereed en we nodigen jou uit om mee te denken over de herinrichting.

Twee schetsontwerpen

In de bijlage vind je de uitleg en twee schetsontwerpen.

  • Schetsontwerp A is het basisontwerp waarbij het binnen gebied ’s nachts niet is afgesloten.
  • Schetsontwerp B is het binnen gebied afgesloten tussen 22:00 - 8:00 uur, hierdoor is het mogelijk om meer zitgelegenheden en speeltoestellen (type in overleg met bewoners nader in te vullen) in het ontwerp op te nemen.

Ontwerp B is uitgewerkt om tegemoet te komen aan de vraag of het mogelijk is om het binnen gebied af te sluiten. Echter, het wel/niet afsluiten van de openbare ruimte is een complex vraagstuk met veel randvoorwaarden, variabelen en diverse oplossingen. Dit vraagt om een gezamenlijke aanpak. De gemeente Breda wil samen met Laurentius hiervoor vervolggesprekken initiëren met bewoners en belanghebbenden om tot een passende oplossing te komen om het gebied sociaal veiliger te maken.

Reageren

We zijn benieuwd wat je van het plan vindt. Je kon tot en met 30 april 2024 reageren op het ontwerp.

0 bestanden geselecteerd: 
Cookie-instellingen